Menu -
160 zł/os
STUDENI
MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO
Plato Asorti: regionalne sery i wędliny
Deska bułgarskich
rozmaitości: pieczona papryka faszerowana urnebesem, pomidor
faszerowany fetą, marynowane ostre papryczki nadziewane kajmakiem
Talerz
past bałkańskich
Kozi ser przekładany pomidorami i czosnkiem
Banica
z sirene-ser bułgarski zapiekany w cieście Kuri
SAŁATKI:
Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Zelenczuci
naskara-warzywa marynowane po bałkańku
BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA
BIESIADA : (podawany na półmiskach)
Kjute- kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostra papryką
Feta
owijana w boczek
Shashlik-kurczak w ziołach nadziewany na szpadk
Kebabcze-
delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa
wieprzowego
Shashlik - krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa
nadziewana na szpadki
Skumrija na skara-grillowana makrela z rusztu
DODATKI:
Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza bulgur
DESER:
Baklava lub Krem karmel
NAPOJE:
Woda bez ograniczenia
Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 %
Menu -
175 zł/os
STUDENI
MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO
Plato Asorti: regionalne sery i wędliny
Deska bułgarskich rozmaitości: pieczona papryka faszerowana urnebesem, pomidor faszerowany fetą, marynowane ostre papryczki nadziewane kajmakiem
Talerz past bałkańskich
Kozi ser przekładany pomidorami i czosnkiem
Banica z sirene-ser bułgarski zapiekany w cieście Kuri
SAŁATKI:
Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Zelenczuci
naskara-warzywa marynowane po bałkańku
ZUPA DO WYBORU:
Leszta czorba-wegetariańska zupa z zielonej soczewicy
Rybia czorba- wyśmienita zupa rybna na ostro
Agneszka supa - zupa jagnięca z dodatkiem papryki, cukinii i pomidorów
BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA
BIESIADA : (podawany na półmiskach)
Kjute- kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostra papryką
Feta
owijana w boczek
Shashlik-kurczak w ziołach nadziewany na szpadk
Kebabcze-
delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa
wieprzowego
Shashlik - krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa
nadziewana na szpadki
Skumrija na skara-grillowana makrela z rusztu
DODATKI:
Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza bulgur
DESER:
Baklava lub Krem karmel
NAPOJE:
Woda bez ograniczenia
Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 %
Menu - 190 zł/os
STUDENI MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO:
Plato Asorti: regionalne sery i wędliny
Deska bułgarskich
rozmaitości: pieczona papryka faszerowana urnebesem, pomidor
faszerowany fetą, marynowane ostre papryczki nadziewane kajmakiem
Talerz
past bałkańskich
Kozi ser przekładany pomidorami i czosnkiem
Banica
z sirene-ser bułgarski zapiekany w cieście Kuri
Pastarma –
aromatyczne plastry wołowiny marynowane w ostrej bejcy
SAŁATKI:
Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Zelenczuci
naskara-warzywa marynowane po bałkańku
ZUPA DO WYBORU:
Leszta czorba-wegetariańska zupa z
zielonej soczewicy
Rybia czorba- wyśmienita zupa rybna na ostro
Agneszka
supa - zupa jagnięca z dodatkiem papryki, cukinii i pomidorów
DODATBAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA BIESIADA: (PODAWANY NA PÓŁMISKACH)
Kjute
- kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostra papryką
Pilecia
Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Feta owijana
w boczek
Shashlik - kurczak w ziołach nadziewany na szpadki
Kebabcze
- delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa
wieprzowego
Shashlik - krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa
nadziewana na szpadki
Agneszki kotlet - kostki combra jagnięcego
marynowane w jogurcie
Siomga na skara - grillowany łosoś z rusztu
przekładany pomidorami i bałkańskim serem
DODATKI:
Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza bulgur
DESER (PODAWANY NA PATAERACH):
Baklava
Krem karmel
Deser jogurtowy z dodatkiem miodu i orzechów
NAPOJE:
Woda bez ograniczenia
Przy rezerwacji doliczany jest
serwis w wysokości 10 %
Menu - 220
zł/os
STUDENI MEZETA -
SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO:
Plato Asorti: regionalne sery i wędliny
Deska bułgarskich
rozmaitości: pieczona papryka faszerowana urnebesem, pomidor
faszerowany fetą, marynowane ostre papryczki nadziewane kajmakiem
Talerz
past bałkańskich
Kozi ser przekładany pomidorami i czosnkiem
Tatarsko
meso - tatar wołowy z bałkańskimi piklami
Banica z sirene - ser
bułgarski zapiekany w cieście Kuri
Pastarma - aromatyczne plastry
wołowiny marynowane w ostrej bejcy
SAŁATKI:
Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Zelenczuci
naskara-warzywa marynowane po bałkańku
ZUPA DO WYBORU:
Leszta czorba-wegetariańska zupa z zielonej soczewicy
Rybia czorba-
wyśmienita zupa rybna na ostro
Agneszka supa - zupa jagnięca z
dodatkiem papryki, cukinii i pomidorów
BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA
BIESIADA: (PODAWANY NA PÓŁMISKACH)
Półmisek mięs bałkańskich:
Kjute- kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostra papryką
Pilecia
Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Feta owijana
w boczek
Shashlik-kurczak w ziołach nadziewany na szpadki
Kebabcze-
delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa
wieprzowego
Shashlik - krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa
nadziewana na szpadki
Agneszki kotlet-kostki combra jagnięcego
marynowane w jogurcie
Półmisek ryb bałkańskich:
Skumrija na skara - grillowana makrela z rusztu
Siomga na skara -
grillowany łosoś z rusztu przekładany pomidorami i bałkańskim serem
Kalmary
Pane - krązki kalmarów w cieście
Sisz Skaridi - szaszłyki z krewetek
DODATKI:
Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza bulgur
DESER
(PODAWANY NA PATERACH):NAPOJE:
Baklava
Krem karmel
Deser jogurtowy z dodatkiem miodu i
orzechów
NAPOJE:
Woda bez ograniczenia
Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 %
Ruza Roza Restauracja Bałkańska
Francuska
3
03-906 Warszawa
Polska
Godziny otwarcia kuchni
Poniedziałek - 12:00 - 22:00
Wtorek - 12:00 - 22:00
Środa - 12:00 - 23:00
Czwartek - 12:00 - 23:00
Piątek - 12:00 - 00:00
Sobota - 12:00 - 00:00
Niedziela - 12:00 - 22:00