Menu Świąteczne - 140 zł/os
STUDENI MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO (4 do wyboru)
Śledź w salsie bułgarskiej
Śledź w tzatzykach
Pasztet po bałkański z wątróbki drobiowej podany z konfiturą z owoców leśnych
Ryba po grecku
Półmisek wędlin i serów
Banica – kapusta z grzybami zapiekana w cieście kuri
Mezo Plato - talerz past bałkańskich (tzatziki, lutenica, chutney figowy)
SAŁATKI:
Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA BIESIADA (podawany na półmiskach)
Pierogi z kapustą i grzybami
Karczek wieprzowy z sosem grzybowym
Kjute - kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostrą papryką pilecia
Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Shashlik - kurczak w ziołach nadziewany na szpadki
Шаран – karp pieczony w bałkańskiej bejcy
DODATKI:
Pieczone ziemniaki z ziołami
Ryż po bałkańsku
DESER:
Jabłecznik w cieście kuri
NAPOJE:
Kawa lub herbata
woda bez ograniczenia
Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 %
Menu Świąteczne - 160 zł/os
STUDENI MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO (5 do wyboru)
Śledź w salsie bułgarskiej
Śledź w tzatzykach
Pasztet po bałkański z wątróbki drobiowej podany z konfiturą z owoców leśnych
Ryba po grecku
Półmisek wędlin i serów
Banica – kapusta z grzybami zapiekana w cieście kuri
Mezo Plato - talerz past bałkańskich (katyk,ajwar,pasta oliwkowa)
Pastarma – plastry wołowiny marynowane w bałkańskiej bejcy
SAŁATKI:
Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
ZUPA DO WYBORU (2 do wyboru)
Rosół bałkański z kawałkami kurczaka i warzyw
Barszcz czerwony z fasolą, podany z pasztecikiem z kapusta i grzybami
Agneszka supa – zupa z pulpecikami jagnięcymi i pomidorami
Krem z grzybów z oliwą truflową
BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA BIESIADA (PODAWANY NA PÓŁMISKACH)
Pierogi z kapustą i grzybami
Karczek wieprzowy z sosem grzybowym
Kjute - kulki baranie nadziewane serem, słoniną i ostrą papryką pilecia
Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Shashlik - kurczak w ziołach nadziewany na szpadki
Kebabcze – delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa wieprzowego
Шаран – karp pieczony w bałkańskiej bejcy
DODATKI:
Pieczone ziemniaki z ziołami
Ryż po bałkańsku
Kapusta wigilijna
DESER
Jabłecznik w cieście kuri
Murzynek
Krem karamel
NAPOJE:
Kawa lub herbata
Woda bez ograniczenia
Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 %
Menu Świąteczne - 175 zł/os
STUDENI MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO (6 do wyboru)
Śledź w salsie bułgarskiej
Śledź w tzatzykach
Pasztet po bałkański z wątróbki drobiowej podany z konfiturą z owoców leśnych
Ryba po grecku
Półmisek wędlin i serów
Banica – kapusta z grzybami zapiekana w cieście kuri
Mezo Plato - talerz past bałkańskich
Pastarma – plastry wołowiny marynowane w bałkańskiej bejcy
Tatar wołowy
Tatar ze śledzia
SAŁATKI:
Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Sałatka Ruska – plastry szynki z sałatką jarzynową
ZUPA DO WYBORU (2 do wyboru)
Rosół bałkański z kawałkami kurczaka i warzyw
Barszcz czerwony z fasolą
Agneszka supa – zupa z pulpecikami jagnięcymi i pomidorami
Krem z grzybów z oliwą truflową
Zupa rybna podawana na ostro
BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA BIESIADA (PODAWANY NA PÓŁMISKACH)
Pierogi z kapustą i grzybami
Karczek wieprzowy z sosem grzybowym
Kjute - kulki baranie nadziewane serem, słoniną i ostrą papryką pilecia
Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Shashlik - kurczak w ziołach nadziewany na szpadki
Kebabcze – delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa wieprzowego
Łopatka barania długo pieczona
Шаран – Karp pieczony w bałkańskiej bejcy
Gjuwecz- gulasz warzywny w sosie pomidorowym
DODATKI:
Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza Bulgur
Kapusta wigilijna
DESER
Jabłecznik w cieście kuri
Sernik oreo
Krem karamel
NAPOJE:
Kawa lub herbata
Woda bez ograniczenia
Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 %
Ruza Roza Restauracja Bałkańska
Francuska
3
03-906 Warszawa
Polska
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Sobota 12:00 - 23:00
Niedziela 12:00 - 22:00